ua en ru

В Україні до 1 липня мають бути розроблені регіональні програми рятування людей на воді у 2018 році

В Україні до 1 липня мають бути розроблені регіональні програми рятування людей на воді у 2018 році Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

Зубко зазначив, що органи місцевого самоврядування мають обладнати і збільшити місця масового відпочинку людей на водних об’єктах

В Україні до 1 липня мають бути розроблені регіональні програми рятування людей на воді у 2018 році. Відповідне доручення віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко дав органам місцевого самоврядування сьогодні, 4 травня, у ході засіданні оперативного штабу ДСНС, повідомляє "Урядовий портал".

За словами Зубка, стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах України у літній сезон є зоною відповідальності місцевих органів влади.

"До початку сезону дуже небагато часу, тому органи місцевого самоврядування мають обладнати і збільшити місця масового відпочинку людей на водних об’єктах, вжити вичерпних заходів щодо запобігання загибелі людей на воді і до 1 липня розробити регіональні програми рятування людей на воді у 2018 році", - наголосив Зубко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за інформацією глави Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна, на водних об'єктах в Україні щороку гине близько 1,4 тис. людей.