ua en ru

В Україні з 1 квітня подорожчають залізничні квитки

В Україні з 1 квітня подорожчають залізничні квитки Фото: "Укрзалізниця" (pxhere)

Тариф буде підвищено на 1%

В Україні з 1 квітня буде підвищено тариф на перевезення пасажирів у внутрішньому залізничному сполученні на 1%. Таке підвищення пов'язане із застосуванням коефіцієнтів індексації тарифів в залежності від календарних періодів, передає "Центр транспортних стратегій".

Відповідні коефіцієнти були зафіксовані наказом Міністерства інфраструктури (МІУ) від 19 березня 2012 і змінами в тарифах, внесеними наказом МІУ від 21 липня 2014 року.

Зазначено, що з 1 по 27 квітня застосовується коефіцієнт 1,02 (у березні застосовувався коєффіціент 1,01), а в період травневих свят - з 28 квітня по 8 травня - коефіцієнт 1,03.

Згідно з інформацією видання, вже 9 травня (і тільки в цей день) квиток можна буде купити зі знижкою 20%. Дешевше придбати залізничний проїзний документ можна тільки 31 грудня, коли застосовується коефіцієнт 0,7.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що в 2018 році "Укрзалізниця" планує отримати близько 88,4 млрд гривень чистого доходу від реалізації продукції. Це майже на 20% більше, ніж очікуваний показник за підсумками минулого року. При цьому в поточному році УЗ розраховує на близько 710 млн гривень чистого прибутку, що в сім разів більше, ніж в 2016 році.

Перевезення пасажирів по залізниці дозволять, за розрахунками компанії, заробити в цьому році на майже 16% більше, ніж в минулому - понад 8,5 млрд гривень. УЗ має намір за рік перевезти 201,5 млн пасажирів.

РБК-Україна розповіли, що в проекті фінплану прописані пропозиції щодо індексації тарифів на пасажирські перевезення. "Тарифи на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні не змінювалися з жовтня 2014 року в усіх типах вагонів, крім вагонів СВ і Інтерсіті "плюс". У 2018 році пропонується поетапна індексація з 1 квітня і 1 жовтня по 10%, - повідомили виданню в компанії. - З приводу тарифів на вантажоперевезення, УЗ розглядає можливість коригування їх на рівень індексу цін виробників промислової продукції, яку споживає галузь ".