ua en ru

Україна та РФ підпишуть актуалізований план заходів з реалізації концепції інтеграції транспортних систем.

Міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко та міністр транспорту Російської Федерації Ігор Левітін підпишуть актуалізований план заходів з реалізації концепції інтеграції транспортних систем України та Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку.

Підписання документу відбудеться під час VII засідання підкомісії з питань транспорту комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії, що проходитиме 4-5 травня 2010 р. у м. Брянськ (Російська Федерація).

"Ми не можемо надалі втрачати вантажі. Будь-які проблемні питання, що є в системі транспорту та заважають його розвитку, ми повинні вирішувати, - підкреслив К.Єфименко. - Для того, щоб використовувати транспортні потужності обох країн на повну, потрібно підвищити рівень співпраці по нинішнім проектам та активізувати нові напрямки".

Співголовами підкомісії традиційно виступатимуть К.Єфименко та І.Левітін. Під час засідання міністри обговорять низку актуальних питань російсько-українського співробітництва в галузі водного, залізничного, повітряного, міжнародного автомобільного сполучення. Зокрема, мова йтиме про забезпечення безпеки судноплавства в Азовському та Чорному морях, а також у Керченській протоці, співробітництво в сфері судноплавства внутрішніми водними шляхами, реалізацію спільних проектів у сфері залізничного транспорту, зокрема, будівництва ширококолійної залізничної лінії за маршрутом Кошице-Братислава-Відень, розширення потужностей залізнично-поромної переправи між портами Крим та Кавказ і розвиток магістралей Москва-Київ та Москва-Сімферополь.