ua en ru

Україна і РФ планують оголосити 2012 р. роком двох країн.

Рік Росії в Україні і України в Росії планується провести в 2012 р. Про це повідомив журналістів віце-прем'єр України Володимир Семиноженко після зустрічі із спеціальним представником Президента РФ з міжнародної культурної співпраці Михайлом Швидким в Кабінеті міністрів України. "Пропонуватимемо для міжурядової комісії розглянути питання про можливість проведення в 2012 р. Року України в Росії і Росії в Україні", - сказав він.
"Йде бурхливе, енергійне відновлення українсько-російських відносин. Ми маємо намір відновити співпрацю в гуманітарній сфері, в культурному обміні, збільшити освітні квоти в кожній з країн", - сказав В.Семиноженко. Він наголосив, що планується допомагати громадським ініціативам, направленим на зміцнення українсько-російської співпраці.
"Обговорювали форуми творчої інтелігенції, обміни гастролями - буде дуже важливий етап співпраці, науково-технічна співпраця і підготовка відповідних договорів в цій галузі", - додав віце-прем'єр. За його словами, 10 квітня відбудеться великий українсько-російський форум.