ua en ru

Україна чекає від країн колишнього СРСР нейтральної позиції на міжнародній арені, - Геращенко

Україна чекає від країн колишнього СРСР нейтральної позиції на міжнародній арені, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Україна очікує нейтральної позиції щодо конфлікту на Донбасі

Україна очікує, що країни колишнього СРСР, зокрема Білорусь і Казахстан, проявлять принаймні нейтральну позицію щодо російсько-українського конфлікту на важливих голосуваннях на міжнародних майданчиках. Про це в кулуарах парламенту журналістам заявила перший заступник голови Верховної Ради (ВР) Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо, що ті країни наші партнери, які є дружніми до нас, не воюють проти України, але якщо вони претендують на нейтральність, свою нейтральність вони так само повинні демонструвати і під час важливих голосувань на міжнародних майданчиках. Очевидно, що ми очікуємо і від Білорусі, і від Казахстану та інших країн колишнього СРСР нейтральності в цьому питанні, якщо вони не можуть проявити іншу позицію, то вона хоча б повинна бути нейтральною", - заявила Геращенко.

Нардеп зазначила, що нейтральність по суті не передбачає того, що одна країна дозволяє іншій безкарно красти території і порушувати права людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Геращенко, що ВР не погодиться на введення миротворчої місії ООН на територію Донбасу, якщо в її складі будуть представники Російської Федерації.