ua en ru

Україна заявила в ОБСЄ про вибіркове трактування РФ мінських угод

Україна заявила в ОБСЄ про вибіркове трактування РФ мінських угод Фото: постійний представник України в ОБСЄ Ігор Прокопчук

Представник РФ у своїх виступах не згадує про виведення російських військ з території України та роззброєння бойовиків

Російська Федерація вибірково трактує мінські домовленості про врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу, висуваючи політичні вимоги для припинення бойових дій, якими сама ж керує. Про це заявив постійний представник України в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Ігор Прокопчук, передає "Радіо Свобода".

За його словами, ці вимоги порушують узгоджену послідовність і логіку виконання домовленостей.


Прокопчук повідомив, що представник Росії у своєму попередньому виступі навіть не згадав про виведення російських військ, озброєння і бойовиків з території України і роззброєння незаконних збройних формувань, що є частиною мінських угод.

РФ продовжує зміцнювати свій військовий контроль над Донбасом, систематично поставляючи на непідконтрольні території Україні особовий склад, озброєння, боєприпаси і пальне.

Прокопчук вважає, що для просування виконання мінських угод необхідна озброєна міжнародна поліцейська місія, яка б розміщувалася по всій зоні конфлікту, особливо на державному кордоні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко і Меркель обговорили "дорожню карту" імплементації мінських угод.