ua en ru

Україна займає друге місце у світі за співвідношенням експорт/імпорт зернових, - МінАП

Україна займає друге місце у світі за співвідношенням експорт/імпорт зернових, - МінАП
Україна за підсумками минулого маркетингового року займає друге місце у світі за співвідношенням експорт/імпорт зернових.

Україна за підсумками минулого маркетингового року займає друге місце у світі за співвідношенням експорт/імпорт зернових. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник міністра аграрної політики і продовольства України Андрій Дикун.

"За підсумками минулого 2013/14 маркетингового року з України було експортовано понад 33 млн тонн зернових культур. Для порівняння: з США - понад 88 млн тонн, з ЄС - понад 39 млн тонн. У той же час в минулому році країни Євросоюзу імпортували більше 14 млн тонн зерна. Таким чином, обсяги експорту зерна з України були на 2-му місці в світі", - сказав він.

Дикун також додав, що в цьому році з України буде експортовано понад 33 млн тонн, США - більше 75 млн тонн, з ЄС - понад 35 млн тонн. При цьому імпорт зерна в ЄС очікується на рівні 12 млн тонн.

Нагадаємо, в Україні фактичні обсяги експорту зерна становлять 11,530 млн тонн, з яких пшениці - 6374 тис. тонн; кукурудзи - 1811 тис. тонн; ячменю - 3206 тис. тонн та інших зернових - 138 тис. тонн.