ua en ru

Україна закриває транзит для всіх російських авіакомпаній з 26 листопада

Україна закриває транзит для всіх російських авіакомпаній з 26 листопада Фото: Україна закриває транзит для всіх російських авіакомпаній з 26 листопада

Державіаслужба повідомить російську сторону сьогодні

Україна закриває транзит для всіх російських авіакомпаній з 00:00 26 листопада 2015 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України (МІУ).

Зазначається, що прийняте рішення було обумовлене систематичним порушенням правил польотів і порядку використання повітряного простору України з боку російських авіаперевізників, та має на меті попередити будь-які можливі провокації в повітряному просторі України.

Здійснюючи польоти до Криму, російські авіакомпанії порушують положення угоди між урядом України та урядом Російської Федерації про повітряне сполучення і співробітництво в галузі повітряного транспорту 1994 року, конвенції про міжнародну цивільну авіацію 1944 року та угоди про транзит по міжнародним повітряним лініям від 1944 року, у частині дотримання національних законів і правил.

За дорученням Кабінету міністрів Державіаслужба повідомить російську сторону щодо закриття повітряного простору України для цивільної авіації Російської Федерації. Державіаслужба через Міністерство зовнішніх справ направить відповідну ноту до Росавіації сьогодні, 25 листопада.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сьогодні, 25 листопада, повідомив, що Україна вводить заборону на транзитні польоти російських авіакомпаній через український повітряний простір.