ua en ru

Україна заключила контракти на поставки літаків в Саудівську Аравію та Азербайджан

Україна заключила контракти на поставки літаків в Саудівську Аравію та Азербайджан Фото: Петро Порошенко

Вітчизняні літаки замовляє і Міністерство оборони

ДП "Антонов" уклав нові контракти на постачання літаків до Саудівської Аравії, а також досягнуто домовленості про купівлю Азербайджаном українських повітряних суден, вітчизняні літаки замовляє і Міністерство оборони. Про це йдеться на офіційному сайті президента України.

"Навіть в умовах, коли Росія як країна-агресор повністю закрила свої ринки для нашого машино- і літакобудування, припинила постачання комплектуючих, ми не скорилися! Ми залишилися незламними. Ми вийшли на нові ринки і навчилися абсолютно по-іншому зараз представляти Україну в світі", - зазначив Порошенко.


Ще одним досягненням Петро Порошенко назвав перший комерційний рейс гіганта авіабудування українського літака "Мрія" у Австралію.

"Кращого способу заявити про себе як про потужну авіаційну державу просто не існує. І де б не сідала наша "Мрія" - тисячі людей збігалися із жовто-блакитними прапорами і промовляли "Україна. Антонов". Це ваша праця. Це те, що ми досягли, і те, у що з впевненістю дивимося в майбутнє", - додав він.

"Наше спільне завдання - перетворити Україну з авіаційної держави в авіаційного гравця світового рівня. І те, як активно сьогодні просуваються літаки "Антонов" по всьому світу, дає мені підстави бути твердо переконаним в реальності цього завдання", - резюмував президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український літак Ан - 225 "Мрія" можуть запустити в серійне виробництво, вже йде обговорення з потенційними інвесторами.