ua en ru

Україна закачує 24,2 млн куб. м в добу газ в 2 з 12 ПСГ, - "Укртрансгаз"

Україна зараз закачує 24,2 млн куб. м в добу газ в 2 з 12 підземних газових сховищ, якими володіє.

Україна зараз закачує 24,2 млн куб. м в добу газ в 2 з 12 підземних газових сховищ, якими володіє. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Укртрансгаз".

"За оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту ПАТ "Укртрансгаз" станом на 1 жовтня закачування природного газу здійснюється на 2 підземних сховищах в режимі 24,2 млн куб. м на добу", - наголошується в повідомленні.

У вересні 2014 р. в українські ПСГ, як наголошується, було закачано 925 млн куб. м газу.

Таким чином, станом на 1 жовтня в ПСГ знаходиться 16,7 млрд куб. м блакитного палива, що, як підкреслює "Укртрансгаз", виводить Україну серед країн ЄС в трійку лідерів за запасами природного газу в сховищах.

"Україна володіє найбільшими ПСГ у Європі, і сьогодні ми разом з Німеччиною й Італією серед лідерів за запасами природного газу в сховищах. При цьому вітчизняні сховища заповнені лише на 52%, у той час коли у наших європейських партнерів вільних потужностей для закачування майже не залишилося", - цитується в повідомленні голова правління ПАТ "Укртрансгаз" Ігор Прокопів.

Нагадаємо, 2 жовтня Польща відновила реверс газу в Україну після короткої паузи.

Раніше Україна по реверсу отримувала в загальній складності близько 35 млн куб. м газу на добу. Зокрема, на словацькому напрямку заходить 27 млн куб. м газу на добу, польському і угорському по - 4 млн.

Проте наприкінці вересня Угорщина припинила реверс газу в Україну.