ua en ru

Україна зацікавлена у співпраці з азербайджанськими дорожніми компаніями

Україна зацікавлена у співпраці з азербайджанськими дорожніми компаніями Фото: Україна зацікавлена у співпраці з Азербайджаном в дорожній сфері

Міністр інфраструктури України зустрівся з міністром економіки Азербайджану

Україна зацікавлена у розширенні присутності азербайджанських дорожніх компаній в Україні. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з міністром економіки Азербайджану Шахіном Мустафаевым, 14 березня, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"Ми вже маємо приклади успішної роботи азербайджанських дорожніх компаній в Україні, і я переконаний, що в цьому році компанії з Азербайджану можуть брати участь у реалізації проектів, які будуть здійснюватися за кошти міжнародних фінансових організацій, а в майбутньому - і в реалізації проектів, які будуть фінансуватися з бюджету", - зазначив Омелян.

Україна зацікавлена у співпраці з азербайджанськими дорожніми компаніями

Фото: міністр інфраструктури України Володимир Омелян

Сторони також обговорили актуальний коло питань двостороннього співробітництва, зокрема, у залізничній, автодорожньої та портової сферах.

Крім того, Омелян підкреслив, що розвиток транзитного сполучення між Україною і Азербайджаном є пріоритетним напрямком для очолюваного ним відомства.

Україна зацікавлена у співпраці з азербайджанськими дорожніми компаніями

Фото: міністр економіки Азербайджану Шахін Мустафаєв

"На цьому напрямку Азербайджан є ключовим ланкою, і ми повинні таким чином налагодити нашу спільну роботу, щоб маршрут був зручним, надійним і конкурентним по вартості перевезень", - заявив Омелян.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив порядок фінансування розвитку інфраструктури на кордоні з Польщею.