ua en ru

Україна зацікавлена в інвестиціях Литви в річкову та авіаційну галузі, - МІУ

Україна зацікавлена в інвестиціях Литви в річкову та авіаційну галузі, - МІУ Фото: Міністерство інфраструктури України (УНІАН)

Литва висловила зацікавленість у розвитку співпраці з Херсонським морським торговельним портом

Україна зацікавлена в залученні литовських інвестицій в портову, річкову та авіаційну галузі. Про це на зустрічі з послом Литви Марюсом Януконісом заявив заступник глави Міністерства інфраструктури України Юрій Лавренюк, передає прес-служба МІУ.

Повідомляється, що представники Литви висловили зацікавленість у розвитку балтико-чорноморського транспортного коридору та співпраці з українськими портами, зокрема з Херсонським морським торговельним портом. На думку Януконіса, цей порт міг би стати пілотним проектом, в якому можна використовувати литовський досвід.

У той же час Лавренюк наголосив, що Херсонський морський торговельний порт готують для здачі в довгострокову оренду, а в подальшому в концесію.

"Міністерство інфраструктури відходить від старої моделі приватизації або здачі в оренду площ частинами і переходить до моделі державно-приватного партнерства та концесії", - зазначив він.

За його словами, законопроект про концесію знаходиться на завершальній стадії і вже у вересні цього року буде представлений на обговорення бізнесу. Сторони також обговорили можливості для залучення інвестицій в річкову та авіаційну галузі, зокрема, в аеропорт Херсона.

Співрозмовники домовилися про створення спільної робочої групи для подальшого співробітництва в морській, річковій та авіаційній галузях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримає 15 млн доларів прямих інвестицій.