ua en ru

Україна зацікавлена в активізації торгівельно-економічного співробітництва з Колумбією

Україна зацікавлена в активізації торгівельно-економічного співробітництва з Колумбією Фото: Андрій Парубій

Спікер Ради зустрівся з головою Сенату Колумбії

Україна зацікавлена в активізації двостороннього торговельно-економічного співробітництва з Колумбією. Про це сказав спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає прес-служба ВР.

Так, спікер зустрівся з головою Сенату Колумбії Маурісіо Ліскано Аранго.

"Вважаємо, що Колумбія є одним з найбільш перспективних партнерів нашої держави в цьому регіоні… Україна зацікавлена в активізації двостороннього торговельно-економічного співробітництва… Досвід економічного співробітництва між Україною та Колумбією є взаємовигідним і цікавим для обох країн, зокрема, що стосується оборонної сфери", - заявив Парубій.

Він також наголосив, що Україна зацікавлена в розвитку міжпарламентського співробітництва з Колумбією.

У свою чергу Ліскано Аранго наголосив на міцних взаєминах між Україною та Колумбією.

Співрозмовники були обопільні у необхідності відкриття в Україні та Колумбії на паритетній основі дипломатичних представництв, що зробило б українсько-колумбійські взаємини більш результативними.

Крім того, аби активізувати міжпарламентський діалог Парубій та Ліскано Аранго дійшли згоди у доцільності сформувати найближчим часом українсько-колумбійські групи дружби парламентарів у законодавчих інституціях України та Колумбії.

Нагадаємо, нинішню Нобелівську премію миру вручили президенту Колумбії Хуану Мануелю Сантосу за рішучі зусилля, докладені для досягнення миру в країні після 50 років збройного конфлікту з ліворадикального повстанського угруповання "Революційні збройні сили Колумбії" (FARC).