ua en ru

Україна може запозичити досвід Ізраїлю в протистоянні гібридній війні, - Іцхак Ілан

Україна може запозичити досвід Ізраїлю в протистоянні гібридній війні, - Іцхак Ілан Фото: Іцхак Ілан (kan-ashdod co il.)

Іцхак Ілан заявив, що Ізраїль вже багато років знаходиться в стані гібридної війни з Іраном

Україна може використовувати досвід Ізраїлю в протистоянні гібридній війні. Про це на X Національному Експертному Форумі в Одесі заявив заступник директора Загальної служби безпеки Ізраїлю (Шабак) в 2010-2011 роках Іцхак Ілан, повідомляє LB.ua.

Зокрема, Іцхак Ілан заявив, що Ізраїль вже багато років знаходиться в стані гібридної війни з Іраном, найстрашнішою стороною якої є "терористичні операції і теракти з боку Хамасу і Хезболли". Тому Україна, на його думку, могла б запозичити ізраїльський досвід у протистоянні з Росією.

"Складність гібридної війни у відсутності адресності. Складно дізнатися, де і хто вони (супротивники, - ред.). Плюс вони діють за допомогою цивільного населення всередині країни, що ускладнює процес боротьби. Але як Ізраїлю вдається вести ефективну війну? Головне - це військова розвідка, щоб дізнатися, довести і потім покарати. Друге - це планування оборонних коштів і зв'язків, систем ППО. Третє - застосування різких заходів в ході операцій, адже оборонні механізми не завжди приносять результат... Четверте - це не дати можливість країнам, які перебувають за кулісами і організовують цей конфлікт, уникнути відповідальності. П'яте - міжнародне співробітництво проти країни, яка організовує цю війну. І шосте, головне - це терпіння, адже ця війна може тривати довго", - сказав він.