ua en ru

Україна за 11 днів січня імпортувала з Росі близько 138 тис. т вугілля, - Демчишин

Україна за 11 днів січня імпортувала з Росі близько 138 тис. т вугілля, - Демчишин

В Україну у перші 11 днів січня 2015 р. було завезено порядку 138 тис. т вугілля з Росії. Про це заявив голова Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин сьогодні під час зустрічі з народними депутатами, передає кореспондент РБК-Україна.

"За останні 11 днів січня було завезено порядку 138 тис. т", - заявив Демчишин.

В Міненерго зазначили, що у січні отримали залишки, які стояли "на колесах" на російському кордоні ще з листопада. Ціна цього вугілля - біля 80 дол.

На питання депутатів про те, чи нормально, що Україна купує вугілля, яке спочатку вивозиться з української території, а потім знов сюди імпортується, Демчишин відповів: "Ні, це не нормально, але основна проблема в логістиці в районі проведення антитерористичної операції. І на даний момент багато говорилось, що вугілля на складах є - в зоні АТО більше 2,5 млн т, а вивезти фізично це не можливо, тому що залізниці лінії зруйновані чи заміновані".

Він запропонував , щоб депутати у тому числі і члени комітету по боротьбі та протидії корупції були присутні під час підписання таких контрактів на постачання угілля між господарюючими суб'єктами.

Нагадаємо, Україна станом на 5 січня 2015 р. імпортувала 100 тис. тонн вугілля з Росії.

Загалом Міненерго розраховує отримати понад 600 тис. тонн російського вугілля в січні 2015 р.