ua en ru

Україна може вийти на міжнародні ринки капіталу в I півріччі 2018, - Мінфін

Україна може вийти на міжнародні ринки капіталу в I півріччі 2018, - Мінфін Фото: Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

Данилюк припускає розміщення євробондів до кінця червня

Україна може в черговий раз вийти на міжнародні ринки капіталу в I півріччі 2018 року, розмістивши євробонди. Про це в кулуарах суду в Лондоні Reuters розповів міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"Є фінансові потреби, і, як міністр фінансів, я повинен задовольняти потреби. Всякий раз, коли ринки готові, коли у нас є оптимальний час, ми повинні використовувати ринок...У нас є плани на цей рік, і інвестори чекають нас", - заявив Данилюк.

Він також відзначив, що можливість розміщення євробондів може з'явитися до кінця червня. Крім того, коментуючи зауваження МВФ до законопроекту про антикорупційний суд, Данилюк зазначив, що в документ можуть включити деякі з пропозицій фонду.

"Ми завжди серйозно дивимося на те, що пропонує нам МВФ, особливо в питаннях, де в України менше досвіду", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна має намір в 2018 році випустити євробонди на 2 млрд доларів. У той же час, у Мінфіні запевняють, що обсяг емісії євробондів може бути скориговано залежно від отримання макрофінансової допомоги від Євросоюзу.