ua en ru

Україна вийде з бази розшуку СНД з 24 серпня, - Яценюк

Україна вийде з бази розшуку СНД з 24 серпня, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Це пов'язано з тим, що Москва не виконує свої процесуальні доручення

Україна з 24 серпня виходить із системи бази розшуку країн Співдружності Незалежних Держав (СНД). Про це сьогодні під час відвідування сервісного центру Держприкордонслужби в аеропорту "Бориспіль" заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає "112 Україна".

"24-го числа ми виходимо з так званої бази розшуку країн СНД, тому що Москва не виконує наші доручення процесуальні, і наше підключення до баз даних Інтерполу означає, що тепер ми стали частиною єдиної міжнародної системи розшуку злочинців", - заявив Яценюк.

За його словами, приєднання до баз даних Інтерполу було однією з основних умов співробітництва України з ЄС і однією з умов лібералізації візового режиму.

"Нарешті через 20 років ми отримали доступ до баз даних Інтерполу. І тепер кожен, хто перебуває в міжнародному розшуку, перевіряється Держприкордонслужбою, інформація приходить з баз даних Інтерполу. Той, хто в Інтерполі, не зможе пройти держкордон України і буде затриманий українськими правоохоронцями", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, в січні 2015 р. Україна припинила подачу інформації на розшук в базу СНД.