ua en ru

Україна виступила проти ідеї направити польську армію на Донбас

Україна виступила проти ідеї направити польську армію на Донбас

Україна виступає проти ідеї направити Збройні сили Польщі в Донецьку та Луганську області для участі в антитерористичній операції. Про це заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, передає "Польське радіо".

"В даний час нам більше потрібна політична підтримка, солідарність з Україною та більш рішуча й єдина політика Європейського союзу, в якій значну роль має відіграти Польща. Ми постійно розраховуємо на те, що цей конфлікт вдасться вирішити дипломатично й необхідності оголошення мобілізації ні в Україні, ні деінде не буде", - зазначив Дещиця.

Відзначимо, що раніше про можливу відправку польських військових на Донбас заявив лідер польської "Солідарності" Збігнєв Буяк.

"Я є прихильником дуже великої участі. Я вважаю що, раз ми вже сформували польсько-українсько-литовську бригаду, то виникає питання: чому зараз ця бригада не там, на сході? Адже для цього ми її і створювали", - зазначив політик.

Нагадаємо, у вересні 2014 р. Україна підписала угоду з Литвою і Польщею про створення спільної військової бригади LITPOLUKRBRIG.