ua en ru

Україна висловила протест Казахстану через статусу Криму в підручниках

Україна висловила протест Казахстану через статусу Криму в підручниках Фото: Казахстан

У нових підручниках Крим вказується як суб'єкт РФ

Посольство України в Казахстані направило ноту протесту у Міністерство закордонних справ країни у зв'язку з тим, що в нових підручниках Автономна Республіка Крим вказується як суб'єкт РФ. Про це йдеться в повідомленні посольства.

"У зв'язку з тим, що в підручниках для середніх шкіл, випущених казахстанським видавництвом "Мектеп", Автономна Республіка Крим вказується як суб'єкт РФ, Посольство України звернулося з нотою протесту до Міністерства закордонних справ Республіки Казахстан.

Згідно ноті, поширення зазначеної інформації суперечить позиції як міжнародної спільноти, так і керівництва Республіки Казахстан, який неодноразово заявляв про свою підтримку територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні.

Україна вимагає негайно відкликати зазначені підручники із шкіл Казахстану.

Крім того, повідомляється, що українське посольство пов'язувалося з видавництвом, що видало підручники.

"Контакти Посольства України зі згаданим видавництвом засвідчили, що, на жаль, певна частина казахстанського суспільства глибоко інфікована російською пропагандою. У зв'язку з цим Посольство підтримує позицію представників казахської інтелігенції, яка неодноразово заявляли на зустрічах в Українському центрі науки і культури при Посольстві України в Республіці Казахстан, щодо необхідності посилення інформаційної безпеки країни шляхом обмеження мовлення російських телеканалів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, громадянину Казахстану дали умовний термін за допомогу бойовикам на Донбасі.