ua en ru

Україна може виконати ключові умови МВФ у квітні цього року

Україна може виконати ключові умови МВФ у квітні цього року Фото: Олександр Данилюк (КМУ)

Програма фінансування закінчується у квітні 2019 року

Україна може виконати умови в рамках програми фінансування від Міжнародного валютного фонду в квітні цього року. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

Міністр пояснив, що на сьогоднішній день, основними вимогами фонду є створення Антикорупційного суду та реформування енергетичного сектору економіки України.

"Потрібно ще доопрацювати з двох ключових питань: щодо енергетичної реформи, а також Антикорупційного суду... Я говорив, що в квітні ми можемо виконати умови... Для нас ключове - це знайти спільну позицію з МВФ", - підкреслив Данилюк.

Він також розповів про результати візиту групи експертів фонду і нагадав про терміни закінчення програми фінансування.

"Минулого тижня була технічна місія, яка працювала за кількома неврегульованих питань... Зараз робота триває, тобто, місія вже повернулася у Вашингтон, і ми продовжуємо працювати над цими питаннями, тобто, нам дійсно допоміг цей візит просунутися, але Нагадую, що програма завершується у квітні наступного року, тобто, залишається більше року і наше прагнення - успішно завершити цю програму, до речі, перший раз в історії України", - заявив Данилюк

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд наполягає на негайному розгляді Верховною Радою України законопроекту про антикорупційне суді.