ua en ru

Україна виконала контракт на постачання трьох літаків Ан до Єгипту

На авіабазі Алмаза в Єгипті напередодні відбулася передача літака Ан-74 Т-200А, виготовленого ДК «Харківське державне виробниче авіаційне підприємство» на замовлення єгипетської сторони. Цей літак став третім, останнім за поточним контрактом, повідомляє пресова служба Міністерства промислової політики України.

Міністр промислової політики України Дмитро Колєсніков, що брав участь у заході, зазначив, що загальний обсяг двостороннього військово-технічного співробітництва України з Єгиптом становить близько 50 млн дол. на рік, проте цей показник не відповідає можливостям українського ВПК та має потенціал для подальшого збільшення.

В останні роки у сфері військово-технічного співробітництва українські підприємства також виконували проекти з модернізації літаків Міг-21; капітального ремонту вертольотів Мі-17 та Мі-8; модернізації танків Т-62, 54 та 55, засобів ППО, постачання інженерно-понтонної техніки, будівництва другого судна типу «ро-ро» вантажопідйомністю 10 000 т та інші, нагадує пресова служба Міністерства промислової політики.