ua en ru

Україна змушена вживати заходів для недопущення поширення "Руської весни" із Криму, - ДПС

Україна змушена вживати заходів для недопущення поширення "Руської весни" із Криму, - ДПС Фото: Олег Слободян

У Держприкордонслужбі сподіваються, що новий порядок в'їзду-виїзду до Криму сприяє більш організованому пропуску на півострів

Новий порядок в'їзду-виїзду до Криму допоможе більш організовано здійснювати пропуск на півострів. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив прес-секретар голови Державної прикордонної служби Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, не всі пропозиції правозахисних організацій були враховані, але, тим не менш, документ багато в чому допомагає нам більш організовано здійснювати пропуск осіб, принаймні допомагатиме в перспективі, в першу чергу допомагатиме нам здійснювати пропуск осіб як на окуповану територію, так і з неї", - сказав Слободян.

За його словами, Україна змушена не допустити поширення "Руської весни", зокрема, із Криму.

"Ми зараз поставлені в ситуацію, коли змушені захищати національні інтереси, змушені не допустити поширення "Руської весни", в тому числі й з території Криму", - сказав прес-секретар ДПС.

Як повідомлялося напередодні, Кабінет міністрів України затвердив постановою №367 від 4 червня порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму і виїзду з неї.

Нагадаємо, наприкінці березня в Держприкордонслужбі розробили тимчасовий порядок в'їзду і виїзду з материкової України до Криму.