ua en ru

Україна вводить обов'язкову реєстрацію росіян, що проживають у країні , - Турчинов

Україна вводить обов'язкову реєстрацію росіян, що проживають у країні , - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Громадян Росії зобов'яжуть реєструватися за місцем тимчасового проживання в Україні

В Україні громадян Росії, що проживають в країні, зобов'яжуть проходити обов'язкову реєстрацію за місцем тимчасового проживання. Про це журналістам після засідання Ради національної безпеки і оборони України заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відповідне доручення РНБО дала про обов'язкову реєстрацію громадян Російської Федерації, які знаходяться на території України за місцем їхнього тимчасового проживання. Також вводиться необхідність подання інформації про переміщення по території України", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні запрацює система попередньої реєстрації росіян.

"Впроваджується порядок перетину державного кордону... обов'язкове зняття біометричних даних - це стосується, в першу чергу, відбитків пальців для громадян інших країн та осіб без громадянства, крім держав, з якими Україна має відповідну угоду, тобто зрозуміло, що це буде стосуватися російських громадян", - зазначив Турчинов.