ua en ru

В Україні запрацює система попередньої реєстрації росіян, - Турчинов

В Україні запрацює система попередньої реєстрації росіян, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (rnbo.gov.ua)

Система реєстрації громадян Росії почне роботу на початку 2018 року

На початку 2018 року запрацює система попередньої реєстрації громадян РФ, що в'їжджають в Україну. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов після засідання у понеділок, 10 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Впроваджується порядок перетину державного кордону. Саме таке рішення ухвалила РНБО і відповідні доручення отримали всі відповідні органи державної влади: забезпечити перетин кордону нашої країни за біометричними паспортами, а також обов'язкове зняття біометричних даних - це стосується в першу чергу відбитків пальців для громадян інших країн і осіб без громадянства, крім держав, з якими Україна має відповідну угоду, тобто зрозуміло, що в першу чергу, це стосуватиметься російських громадян ", - заявив Турчинов

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на засіданні РНБО заявив, що Україна вводить біометричний контроль для всіх іноземців, які перетинають державний кордон.

"Мова йде про посилення контролю за в'їздом і виїздом і перебуванням громадян інших держав на території України - ми вводимо біометричний контроль для всіх громадян, які перетинають український кордон. Ми повинні зняти біометричні дані, включаючи відбитки пальців, цифрову фотографію. Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом ", - заявив Порошенко.