ua en ru

Україна ввела спецмито на імпорт автомобілів з Узбекистану

Україна ввела спецмито на імпорт автомобілів з Узбекистану Фото: Україна ввела спецмито на імпорт автомобілів з Узбекистану

Спеціальне мито встановлено в розмірі 12,12% від митної вартості товару

Україна застосовує спецмита на автомобілі з Узбекистану. Про це повідомляє прес-служба асоціації автовиробників України "Укравтопром".

Повідомляється, що міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі за результатами розгляду матеріалів про введення адекватних заходів у відповідь на дискримінаційні і недружні дії з боку Республіки Узбекистан щодо законних прав та інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України - підприємств автомобілебудування, прийняла рішення про застосування спеціального мита щодо імпорту в Україну автотранспортних засобів походженням з Республіки Узбекистан. Спеціальне мито встановлено в розмірі 12,12% від митної вартості товару, які класифікуються згідно з УКТ ЗЕД за такими кодами: 8703 21 10 00; 8703 22 10 00 і 8703 23 19 10.

Тобто під тимчасове спецмито потрапляють все нові легкові автомобілі з бензиновими двигунами робочим об'ємом циліндрів до 2200 куб. см, що ввозяться в Україну з Республіки Узбекистан.

Нагадаємо, Україна з 30 вересня скасувала спеціальне мито на імпорт легкових автомобілів.