ua en ru

Україна ввела нові антидемпінгові мита на імпорт аміачної селітри з РФ

Україна ввела нові антидемпінгові мита на імпорт аміачної селітри з РФ Фото: аміачна селітра

Україна ввела антидемпінгові мита для російських експортерів на 5 років

Україна ввела нові антидемпінгові мита на імпорт аміачної селітри з Російської Федерації на 5 років. Про це повідомляє пресс-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Рішення було прийнято на засіданні Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі (МКМТ), яке відбулося 13 квітня цього року.

"МКМТ ухвалила рішення про проведення проміжного перегляду антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну нітрату амонію (аміачної селітри) походженням з Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Так, для російських експортерів застосовується антидемпінгове мито терміном на 5 років у розмірі:

  • для експортера-виробника відкритого акціонерного товариства "Волзький абразивний завод" (ВАТ "ВАЗ"), який розташований в місті Волзький Волооградськои області - 6,54%;
  • для інших експортерів і в цілому для Російської Федерації - 33,83%.

Також МКМТ прийняла рішення про застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну шліфувальних кругів на керамічній зв'язці походженням з Російської Федерації.

Крім того, було вирішено порушити і провести антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну деякої карбамідо-формальдегідної продукції походженням з РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна заплатила російським підприємствам 65 млн доларів за аміачну селітру в 2014-2016 роках.