ua en ru

Україна невдовзі приєднається до Декларації ОЕСР про міжнародне інвестування та багатонаціональні підприємства, - Лавринович

Найближчим часом Україна приєднатися до Декларації про міжнародне інвестування та багатонаціональні підприємства Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Про це заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович у ході юридичного форуму Eurolawyer-2011, під час якого розглядаються питання захисту в країнах СНД іноземних інвестицій.

За словами міністра, на даний момент розробляється проект листа Кабміну до Генерального секретаря ОЕСР щодо приєднання України до Декларації ОЕСР.

Лавринович наголосив, що в результаті вступу до Світової Організації Торгівлі, в рамках виконання взятих на себе зобов'язань, в Україні був проведений масштабний перегляд нормативно-правової бази з метою узгодження конкретних національних вимог і процедур з міжнародними стандартами, що суттєво вплинуло на права іноземних інвесторів.

Приєднавшись до Декларації ОЕСР, за словами міністра, Україна підтвердить свою позицію та зобов'язання щодо необхідності запровадження в країні ліберального інвестиційного клімату та рівного підходу до підприємств, що контролюються іноземним і національним капіталом.

Нагадаємо, Eurolawyer-2011 триває 2-3 червня у Лондоні в форматі "ЄС - країни СНД". Програма заходу передбачає обговорення питань, пов'язаних з юридичними та практичними аспектами інвестування в країни СНД. У форумі взяли участь високопоставлені державні чиновники країн ЄС та СНД, власники та керівники бізнесу, керівники юридичних відділів компаній, науковці та інші зацікавлені учасники.