ua en ru

Україна і Світовий банк обговорили запуск фонду для відновлення Донбасу

Україна і Світовий банк обговорили запуск фонду для відновлення Донбасу Фото: глава МінАТО Вадим Черниш

Глава МінАТО Вадим Черниш взяв участь у зустрічі з представниками Світового банку

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш в ході візиту в США обговорив з представниками Світового банку запуск фонду для подолання наслідків конфлікту на Донбасі, передає прес-служба відомства.

Повідомляється, що представники Світового банку у Вашингтоні презентували результати дослідження соціально-економічного впливу внутрішнього переміщення в Україні. Крім того, була представлена онлайн-платформа заходів щодо відновлення у зв'язку з конфліктом на сході України.

"У ході візиту також відбулися переговори з представниками штаб-квартири Світового банку щодо початку роботи Цільового Фонду багатьох партнерів в Україні та інших програм, спрямованих на відновлення і розвиток світу", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, меморандум про створення Цільового фонду багатьох партнерів був підписаний в Києві в жовтні 2016 року між урядом України, представництвом ООН в Україні та групою Світового банку. Фонд покликаний залучати кошти від міжнародних донорів для реалізації проектів, спрямованих на подолання соціально-економічної напруженості в регіонах України, викликаної переміщенням значної кількості осіб.

Нагадаємо, раніше Черниш заявляв, що кількість зниклих безвісти на Донбасі може досягати 8 тисяч осіб.