ua en ru

Кількість зниклих без вести на Донбасі може сягати 8 тисяч осіб

Кількість зниклих без вести на Донбасі може сягати 8 тисяч осіб Фото: Вадим Черниш

МінАТО підготувало законопроект "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти"

Згідно з оцінками різних відомств, кількість зниклих без вести на Донбасі може сягати від 400 до 8 тисяч осіб. Про в ефірі "5 каналу" заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, передає сайт міністерства..

"Одне відомство називає 400 людей, Міжнародний комітет Червоного Хреста дає 2 тисячі, міжнародні експерти дають 4 тисячі. Якщо враховувати таких людей, про яких немає даних - це може бути 8 тисяч".

За словами Черниша, робота з пошуку та ідентифікації зниклих безвісти може тривати роками вже після закінчення конфлікту. У зв’язку з цим міністерство разом з народними депутатами підготувало та внесло на розгляд парламенту законопроект №5435 "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти".

"Цей законопроект передбачає створення національної системи, аби вся інформація збиралася в одному місці для того, щоб потім можна було встановити долю кожного і повернути людям надію на те, що держава буде займатися цими справами. Адже, нажаль, зараз рівень координації між різними відомствами у цьому питанні надзвичайно низький. І так відбувається саме тому, що немає відповідного закону", - сказав міністр.

Нагадаємо, в МінАТО назвали причини припинення постачань електроенергії в ОРЛО.