ua en ru

Україна відновлює регулярні авіарейси: куди можна полетіти

Україна відновлює регулярні авіарейси: куди можна полетіти Фото: Україна зняла обмеження на авіаперевезення (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Популярні напрямки досі закриті для туристів

Україна відновлює авіасполучення з іншими країнами. Однак більшість популярних напрямків досі закриті для туристів.

РБК-Україна стежить за тим, як відновлюються повітряні перевезення.

Греція все ще закрита

Греція відповідно до рекомендацій Брюсселя досі закрита для туристів з України. Це означає, що запуск регулярних авіарейсів між країнами не означає вільний в'їзд. Так, майже два десятка українських туристів за останні дні не змогли вийти з аеропорту Афін. Авіакомпанії оплатили їх повернення додому, однак стало відомо, що 7 липня ще одна туристка застрягла в аеропорту.

Право на в'їзд до країн Європейського союзу є у кількох категорій: дипломати, студенти, транзитні мандрівники і ін.

Чорногорія спростила в'їзд для українців

Популярна серед туристів Чорногорії внесла Україну до списку країн "зеленої зони". Це означає, що після прильоту на територію країни пропустять без обмежень, в тому числі не потрібно везти негативний тест на коронавірус.

У той же час Чорногорія залишається в українському списку "червоних країн", і по поверненню до України необхідно пройти самоізоляцію або достроково вийти з неї з негативним тестом.

МАУ запускає чартери на курорти Туреччини і Єгипту

"Міжнародні авіалінії України" оголосили про запуск 15 маршрутів на курорти Туреччини і Єгипту - Анталія, Бодрум, Даламан, Хургада і Шарм-ель-Шейх. Відзначимо, квитки не можна купити через сайт авіакомпанії, так як перельоти оформляються тільки у туроператора в складі туру.

Ryanair відновив рейси з Італії до України

Лоукостер Ryanair відновив регулярні перельоти з Італії до Україну, виконавши рейс Мілан (Бергамо) - Київ (Бориспіль). Найближчими днями компанія розширить маршрутну мережу між двома країнами до 11 напрямків.

Відзначимо, згідно з правилами ЄС, українські туристи не можуть вільно потрапити до країн європейського блоку. Тим більше Італія взагалі продовжила заборону на в'їзд іноземних туристів.

Харків збільшує число міжнародних маршрутів

Минулого тижня авіакомпанія Wizz Air запустила нові маршрути з Харкова до Берліна і Таллінн. Маршрути будуть обслуговуватися два рази на тиждень, частоту планують збільшити до трьох разів на тиждень.

Крім того, Харків знову приймає і відправляє рейси до Мінська і Стамбула.

Перельоти до Казахстана відкладаються на місяць

Авіаперевізник Air Astana на місяць переніс запуск польотів з Києва до Алмати. Раніше планувалося відновлення рейсів з 4 липня, проте в Казахстані різко погіршилася ситуація з COVID-19.

Польща передумала скасовувати карантин для українців

Польщі все-таки залишила в силі вимогу проходити 14-денну самоізоляцію для українців, які прибули літаком. У новому розпорядженні польського МВС Україну виключили зі списку третіх країн, чиї громадяни звільняються від цього заходу.

SkyUp скасував кілька внутрішніх маршрутів

Авіакомпанія SkyUp відмовилася від трьох з восьми раніше оголошених внутрішніх маршрутів. Зокрема, не будуть здійснюватися польоти з Києва до Львова і Харкова, а також з Харкова до Львова. Пасажирам обіцяють повернення коштів за придбані квитки.

Таким чином, внутрішня мережа включатиме перельоти за маршрутами Київ-Одеса, Київ-Запоріжжя, Харків-Одеса, Львів-Херсон і Львів-Одеса.

"Мотор Січ" поки не буде літати до Мінська

Українська авіакомпанія "Мотор Січ" скасувала рейси з Запоріжжя до Мінська у зв'язку з епідеміологічною обстановкою. Поки скасовано рейси на період з 17 по 31 липня. При цьому точної дати поновлення польотів по даному напрямку немає.

Wizz Air відкрив базу у Львові з новими напрямками

Лоукостер Wizz Air відкрив базу в аеропорту Львова, яка є другою після Києва. З запуском бази будуть виконуватися рейси за новими напрямками - Гамбург, Таллінн, Біллунн, Лісабон і Щецин.

Відзначимо, рейси Львів-Лісабон очікуються в другій половині липня.

Хорватія відкрилася для українців

З 1 липня Хорватія відкрилася для українських туристів і посольство поспішило роз'яснити порядок в'їзду. Зокрема, необхідно надати підтвердження мети візиту, яке можна витребувати через онлайн форму на сайті МВС Хорватії.

З популярних туристичних напрямків крім Хорватії, кордони відкрили Туреччина, Єгипет, Албанія і Чорногорія.

Європа не відкриється з 1 липня. Тепер офіційно

Європейський союз оприлюднив список країн, громадянам яких дозволять вільно відвідувати ЄС з 1 липня. України в цьому списку немає.

Залишається розраховувати на те, що Україна потрапить туди за результатами перегляду, який проводитимуть кожні два тижні. У Брюсселі наголосили, що в зелений список можуть як додавати нові країни, так і виключати.