ua en ru

Росія звинуватила Україну в зриві контракту з постачання обладнання для військових кораблів

Росія звинуватила Україну в зриві контракту з постачання обладнання для військових кораблів Фото: Дмитро Рогозін

За словами Рогозіна, українському підприємству було сплачено 100 млн доларів, однак продукція не поставлена

Військово-морський флот Росії не отримає у 2015 році за державним замовленням кілька кораблів через зрив контракту з боку України. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін в ефірі телеканалу "Росія-24", передає російський "Інтерфакс".

"Якщо говорити по флоту, то у нас з декількох десятків кораблів кілька кораблів не буде побудовано в цьому році. Вони будуть здані лише в наступному році. А деякі були засновані на силових установках, які виробляла Україна", - заявив Рогозін.

За його словами, це пов'язано з тим, що Україна не поставила Росії за раніше підписаними контрактами силові установки для кораблів.

"Сума розміром 100 млн доларів було сплачено українському підприємству "Зоря-Машпроект" на постачання газотурбінних агрегатів. А вони грошей не повертають, не поставляють продукцію", - додав він.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що на момент запуску енергомосту в аннексированный Крим у РФ не повинно бути контрактів з Україною на електроенергію.

"Не можна допустити, щоб тоді, коли ми повністю запитаем від чотирьох ланцюгів і повністю покриємо всі, що постачалася Україною в Крим, не можна допустити, щоб у нас були тривають контракти на постачання електроенергії з України до Криму, якщо нам це не потрібно", - заявив Путін, звертаючись до глави Міненерго РФ Олександру Новаку.