ua en ru

Україна увійшла до топ-10 країн за туристичним потоком до Туреччини

Україна увійшла до топ-10 країн за туристичним потоком до Туреччини Фото: український турпотік до Туреччини стабільно зростає

Як уточнює турецька сторона, Україна вже другий місяць поспіль займає шосте місце в рейтингу

Україна увійшла до десятки найкращих країн світу за туристичним потоком до Туреччини. Про це сьогодні повідомили у прес-службі Міністерства культури і туризму Турецької Республіки.

Як наголошується, у липні Туреччину відвідало 173 тисячі 785 тисяч українців, що на 70% більше порівняно з липнем 2015 року.


В цілому, з початку року український турпотік до Туреччини стрімко збільшується, а Україна не залишає десятку найкращих країн-лідерів за турпотоком до Туреччини.

Кількість українських туристів за період січень-липень 2016 року збільшилася на 52%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Уже другий місяць поспіль Україна займає 6 місце в рейтингу, випередивши Нідерланди, Грецію, Азербайджан і США.

Україна увійшла до топ-10 країн за туристичним потоком до Туреччини

Найбільш популярними напрямками серед українців є Анталія, Стамбул і Анкара. Так, за сім місяців 2016 року Анталію відвідало 317 тисяч туристів з України, що на 88% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

У свою чергу, у Стамбулі за січень-липень побувало 171 тисяч туристів, а в Муглі - 54 тис. Приріст на цих курортах склав 11% і 98% відповідно.

Нагадаємо, раніше Україна увійшла до топ-5 країн за турпотоком до Туреччини.