ua en ru

Україна увійшла до списку країн з найвищим рівнем організованої злочинності

Україна увійшла до списку країн з найвищим рівнем організованої злочинності Фото: злочинець (РБК-Україна)

Україна зайняла 113 місце з 137

Україна увійшла у список країн з найбільш високим рівнем організованої злочинності і зайняла 113 місце в переліку з 137. Про це свідчать дані рейтингу, складеного фахівцями Світового економічного форуму.

Згідно з рейтингом, Україна увійшла в рейтинг з оцінкою 3,9, що майже в два рази перевищує оцінку Фінляндії, де рівень організованої злочинності вважається найнижчим у світі.

Так, у групі країн з високим рівнем організованої злочинності Україна опинилася поруч з державами Південної, Латинської Америки та Африки. Рейтинг очолили Сальвадор, Гондурас і Венесуела.

Згідно з даними рейтингу, найменшою рівень впливу організована злочинність має у Фінляндії, Норвегії та Омані.

Зазначимо, що фахівці складали рейтинг на основі даних за 2015-2016 років. Країнам виставляли оцінки від 1 до 7, де 1 - значний вплив організованої злочинності на бізнес, 7 - відсутність впливу.

Нагадаємо, в першому півріччі 2017 року Міністерство внутрішніх справ виявило 109 організованих злочинних груп.

"У першому півріччі поточного року були виявлені цілих 109 ОЗУ і 422 людини в їх складі. Кількість злочинів, скоєних ОЗГ залишається стабільним. У минулому, позаминулому та поточному роках їх було трохи більше 1300. Однак, якщо враховувати, що дані за 2017-й – це інформація лише за півроку, виходить, що кількість злочинів збільшилася в два рази", - зазначив колишній заступник міністра внутрішніх справ Михайла Корнієнка.