ua en ru

Україна увійшла в п'ятірку країн з найгіршим покриттям мобільного інтернету

Україна увійшла в п'ятірку країн з найгіршим покриттям мобільного інтернету Фото: Україна знаходиться "в хвості" по покриттю мобільним інтернетом (ibexmag.com)

Крім того, наша країна знаходиться на 67 місці з 95 по швидкості мобільного інтернету

Україна знаходиться на передостанньому місці по покриттю мобільним 3G/4G-інтернетом згідно зі звітом компанії OpenSignal. Про це свідчать дані компанії, оприлюднені на сайті.


Так, Україна з покриттям 3G-мереж менше 50% території випереджає тільки Гайяну, в той же час поступається Індії, покриття якої складає близько 60% території. Лідером по покриттю у світі є Південна Корея, де мережами третього і четвертого покоління вкрите 98,54% території.

Україна увійшла в п'ятірку країн з найгіршим покриттям мобільного інтернету

Крім того, наша країна знаходиться на 67 місці з 95 по швидкості мобільного інтернету. Так, швидкість доступу до мобільного інтернету у нас становить 5,78 Мбіт/с. Лідирує в цьому рейтингу також Південна Корея, швидкість мобільного інтернету в якій становить 41,34 Мбіт/с.

Як відомо, розгортання мереж стандарту UMTS (3G) в Україні почалося в 2015 році, значно пізніше, ніж у багатьох країнах світу. Причиною цього була невидача державою відповідних частот для операторів мобільного зв'язку. За прогнозами, мережі четвертого покоління LTE (4G) з'являться в Україні не раніше 2018 року.

Нагадаємо, в 2016 році кількість абонентів зв'язку 4G у світі перевищила 1 мільярд.