ua en ru

Україна разом зі Швейцарією створить бюджетний ИВЛ

Україна разом зі Швейцарією створить бюджетний ИВЛ Фото: лікарня (Віталій Носач, РБК-Україна)

Для створення бюджетного апарату знадобиться грант уряду Швейцарії

Кабінет міністрів схвалив Меморандум про взаєморозуміння з урядом Швейцарії. Меморандум стосується українсько-швейцарського проекту "Створення бюджетного апарату штучної вентиляції легень у відповідь на виклики COVID-19" - Фаза І".

Розпорядження ухвалене на засіданні уряду 2 грудня.

Документом доручено віце-прем'єр-міністру з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ользі Стефанішиній підписати зазначений меморандум.

Як повідомив представник уряду у Верховній раді Василь Мокан на своїй сторінці в Facebook, меморандум потрібен "для залучення гранту Уряду Швейцарії у розмірі до 1,5 млн швейцарських франків для фінансування будівництва в Україні та підготовки до введення в експлуатацію виробничої лінії з виготовлення апаратів штучної вентиляції легень на базі ДП "Новатор" у місті Хмельницькому".

Проект розпорядження погоджено без зауважень Мінфіном, Мінекономіки, Мін'юстом, Мінстратегпромом, МОЗ, МЗС. Прийняття розпорядження не потребуватиме витрат з державного або місцевих бюджетів України.

Як повідомляло РБК-Україна, Кабінет міністрів звільнив імпортні вакцини проти коронавірусу від податків.

Нагадаємо, у Львівській області в місті Жовква через відсутність електрики померли два пацієнта, які перебували в реанімаційному відділенні на апаратах штучної вентиляції легенів. За даним фактом поліція відкрила кримінальну справу.