ua en ru

Україна входить у зону турбулентності, - президент Інституту Горшеніна

Україна входить у зону турбулентності, - президент Інституту Горшеніна Фото: Вадим Омельченко (з відкритих джерел)

Омельченко впевнений, що Україна перед президентською кампанією 2019 року входить в зону турбулентності

Україна перед президентською кампанією 2019 року входить у зону турбулентності, і на плечі цивільного та експертного співтовариства і громадськості лягає відповідальність за стабілізацію ситуації в країні. Про це, відкриваючи Х Національний експертний форум в Одесі, заявив президент Інституту Горшеніна Вадим Омельченко, передає РБК-Україна з посиланням на "Лівий берег".

“Місія нашого форуму - продукувати ті смисли та ідеї, які політики і чиновники могли б використовувати у своїй роботі на благо України. Тому що сьогодні літак на ім'я Україна входить у зону турбулентності - президентську кампанію. На жаль, турбулентність не тільки не мобілізує екіпаж, тобто політикум України, але і, навпаки, змушує його сваритися і навіть переносити бійку в салон. Тому одне з важливих завдань громадського і експертного співтовариства - щоб ця зона турбулентності була пройдена виважено, спокійно, комфортно, щоб ми не втратили літак, в якому всі перебуваємо", - зазначив Вадим Омельченко.

Крім того, за його словами, Україна сьогодні асоціюється з можливостями, незважаючи на складну економічну ситуацію в країні.

"І це потрібно враховувати при пошуку рішень для України, в тому числі, і тих, що можливість перетворюють на реальність", - резюмував президент Інституту Горшеніна.