ua en ru

Україна та Угорщина підписали договір про об'єднання транскордонних газопроводів, - "Укртрансгаз"

Україна та Угорщина підписали договір про об'єднання транскордонних газопроводів, - "Укртрансгаз" Фото: ПАО "Укртрансгаз" з FGSZ

Договір підписали "Укртрансгаз" і угорський оператор FGSZ

Український оператор газотранспортної системи (ГТС) ПАТ "Укртрансгаз" і угорський оператор FGSZ 29 травня підписали договір про об'єднання транскордонних газопроводів (договір про інтерконектор) між Україною та Угорщиною. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Нафтогаз України".

Як зазначається, договір стосується всіх газопроводів, які перетинають українсько-угорський кордон, і повністю відповідає енергетичному законодавству ЄС.

"У цьому сенсі це перша подібна угода між Укртрансгазом і оператором ГТС сусідньої країни Євросоюзу. Відповідно до наміру Європейської комісії, це угода буде служити зразком для інших договорів про інтерконектори між операторами ГТС країн-членів Євросоюзу та Укртрансгазом", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, потужність інтерконектора в напрямку Угорщини складає 26 млрд куб. м в рік, в напрямку України - 6,1 млрд куб. м в рік.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в четвер, 4 червня, були відновлені імпортні поставки газу з Угорщини в Україну.