ua en ru

Україна веде переговори з Туреччиною щодо проекту LNG-терміналу

Україна веде переговори з Туреччиною щодо усунення перешкод в реалізації проекту LNG-терміналу. Про це заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелік під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є ряд причин, які гальмують реалізацію проекту. У першу чергу це стосується позиції Азербайджанської сторони, яка не визначила граничний термін будівництва на узбережжі Чорного моря терміналу по зріджуванню природного газу, без чого постачання такого газу на національний термінал неможливі. Також немає остаточної згоди турецької сторони про направлення танкерів зі скрапленным газом через Босфор. Ми проводимо переговори з турецькою стороною для виходу з цієї ситуації", - заявив Светелік.

За його словами, загальна вартість капітальний вкладень проекту LNG-терміналу становить 846 млн євро, з яких 30% планується покрити за рахунок консорціуму інвесторів, а 70% планується залучити за рахунок кредитних ліній та розміщення облігацій.

"У той же час, 113 млн євро потрібно для підключення терміналу для поставок в Україні", - додав Светелік.

Нагадаємо, сьогодні, 20 березня, Президент Туреччини Ердоган відвідає Україну.