ua en ru

Україна веде переговори щодо поставок зброї лише з конкретними країнами, - Міноборони

Україна веде переговори щодо поставок зброї лише з конкретними країнами, - Міноборони Фото: заступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігор Долгов

ні НАТО, ні Євросоюз не мають власної зброї

Україна веде переговори щодо поставок та закупівель зброї лише з конкретними країнами.Про це заявив заступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігор Долгов в інтерв'ю РБК-Україна.

Так, на запитання, чому все ж немає чіткого рішення країн-членів НАТО та інших країн про постачання летальної зброї в Україну, Долгов не зміг відповісти, зазначивши, що це треба питати в столицях тих держав, які ще не прийняли рішення.

"Єдине, що хотів би підкреслити - ні НАТО, ні Євросоюз не мають власної зброї. Це організації. Тому одразу треба говорити про те, що ці переговори і можливі поставки чи закупівлі, чи допомога мають відбуватися на двосторонній основі. Власником цього (зброї, - ред.) є конкретна держава, конкретні збройні сили чи конкретні уряди. Переговори відбуваються. Ясно, що вони непублічні, тому не очікуйте, що я щось розповім", - зазначив Долгов.

Він також зазначив, що "Москва не питала ніяких дозволів, відправляючи на схід України танки, артилерію, найманців".

"То чому побоюються ті столиці, які ще не прийняли рішення надавати зброю Україні, коли інша сторона цинічно робить це вже більше року?", - задається питанням Долгов.

Нагадаємо, Великобританія закликала Россійську Федерацію припинити поставки зброї бойовикам на Донбасс.