ua en ru

Україна в листопаді-грудні проведе переговори з МВФ і СБ, - Шлапак

Україна в листопаді-грудні проведе переговори з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком.

Україна в листопаді-грудні проведе переговори з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком. Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак.

"Ми як Україна повинні будемо продемонструвати до кінця цього року, що бюджет на 2015 рік буде супроводжуватися серйозними й глибокими реформами. Якщо це станеться, Міжнародний валютний фонд сказав: "Двері будуть відкриті - і у нас, і у всіх ваших партнерів", - розповів Шлапак.

Він підкреслив, що програма кредитування з МВФ не змінюється.

"Ми будемо чекати другого, третього переглядів. Станеться це в кінці листопада - початку грудня. Зараз давати остаточні оцінки безвідповідально. Ми будемо мати надзвичайно серйозні переговори з місією Світового банку трошки раніше, з МВФ наприкінці листопада - початку грудня, і тільки тоді ми зважимо, є потреба у тому, щоб трохи коригувати програму", - зазначив Шлапак.

Нагадаємо, 10 жовтня глава європейського департаменту МВФ Пол Томсен заявив, що Україна потребує додаткового фінансування, крім того, що фонд і європейські партнери вже їй пообіцяли.