ua en ru

Україна в 2013 р. може зайняти друге місце в світі за обсягами експорту зернових, - Янукович

Україна за прогнозами експертів в 2013 р. займе 2-е місце в світі за обсягами експорту пшениці, кукурудзи і ячменю. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на відкритті Міжнародного інвестиційного форуму в Кіровограді, передає його прес-служба.

Президент зазначив, що Україна також знаходиться в десятці світових експортерів м'яса птиці і забезпечує близько 60% усього світового експорту соняшникової олії.

"Свідченням затребуваності української продукції на світових ринках є той факт, що в цьому маркетинговому році на експорт вже відвантажено близько 5 млн тонн зернових культур", - підкреслив Янукович.

За його словами, зовнішня торгівля продукцією агропромислового комплексу забезпечує високі валютні надходження в державний та місцеві бюджети, що дозволяє підтримувати стабільність національної валюти.

Крім того, Янукович додав, що Україна здатна зайняти провідне місце в світі серед виробників органічної продукції.

"Органічна продукція є потенційно більш конкурентоспроможним, і Україна має унікальну можливість зайняти одне з провідних місць серед виробників такої продукції", - сказав Президент.

За його словами, в цьому напрямі вже зроблено важливий крок, зокрема, у вересні поточного року Верховна Рада ухвалила Закон "Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини".