ua en ru

Україна збільшила відрив у таблиці коефіцієнтів УЄФА

Україна збільшила відрив у таблиці коефіцієнтів УЄФА Фото: "Динамо" пройшло АЕК на шляху до 1/8 фіналу Ліги Європи (fcdynamo.kiev.ua)

Відставання від Португалії залишилося незмінним

За підсумками єврокубкового тижня Україна зберегла відставання від Португалії і збільшила відрив від Белігіі і Туреччини в таблиці коефіцієнтів Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА). Про це повідомляється на сайті організації.

Перемога донецького "Шахтаря" над римською "Ромою" в 1/8 фіналу ЛЧ і нічия київського "Динамо" з афінським АЕК (0:0) у матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи принесли Україні 0,6 (сумарний коефіцієнт становить 40,933).

Португалія: "Брага" обіграла "Марсель" (1:0) і "Спортинг" зіграв внічию з "Астаною", що принесло країні також 0,6 очок і не дозволили наблизитися Україні. Сумарний коефіцієнт Португалії тепер становить 46,248.

Всі бельгійські клуби вилетіли з єврокубків на більш ранніх стадіях. Таким чином, Бельгія не заобила очок і зберегла сумарний коефіцієнт 38,500.

Туреччина також не отримала очок. Єдиний турецький клуб "Бешикташ" програв мюнхенській "Баварії" (0:5). Сумарний коефіцієнт Туреччини становить 35,800.

Таким чином, Україна залишилася на 8 місці. Португалія - ​​7, Бельгія - 9, Туреччина - 10. Лідером рейтингу залишається Іспанія (101,998), слідом розташувалися Англія (76,605) і Італія (73,082). Країни з першої трійки мають право заявляти по чотири команди в Лігу чемпіонів.

Нагадаємо, Україна в жовтні 2017 року піднялая на 8 місце в таблиці коефіцієнтів УЄФА, обігнавши Бельгію.