ua en ru

Україна збільшила експорт молочних продуктів майже на 18 млн доларів

Україна збільшила експорт молочних продуктів майже на 18 млн доларів Ілюстративне фото (pixabay.com)

Лідерство серед експортної продукції посідає масло та згущене молоко

За вісім місяців 2018 року Україна збільшила експорт молочних продуктів на 17,8 млн доларів. Про це повыдомила аступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, передає прес-служба Мінагрополітики.

Загалом за січень-серпень 2018 року Україна експортувала понад 130 млн тонн молокопродуктів на загальну суму 228,3 млн доларів.

"Перше місце серед експортних позицій зайняло тваринне масло, якого було експортовано на загальну суму 92,4 млн гривень. Друге місце - згущене молоко на 43,7 млн доларів, третє - казеїн на 30,6 млн доларів", - сказала Трофімцева.

Українських сирів за цей період було експортовано на суму 20,04 млн доларів, молочної сироватки - на 14,1 млн доларів, морозива - на 11,9 млн доларів, молока та незгущених вершків - на 9,7 млн доларів, кисломолочної продукції - на 5,7 млн доларів.

Найбільше молокопродуктів в України придбали у Марокко - на 21,2 млн доларів. Туреччина купила української "молочки" на 13,2 млн доларів. На третьому місці -Нідерланди, тут купили молокопродукції з України на 8,8 млн доларів.

Сири всіх видів та кисломолочний сир було експортовано з України в основному на ринки Казахстану з сумою експорту 9,02 млн доларів, Молдови - 5,2 млн доларів, Єгипту - 2,6 млн доларів.

"Імпорт з України молочних продуктів також збільшився за даний період та становив 55,9 млн доларів. Найбільше ми імпортували сирів на загальну суму - 38,3 млн доларів, тваринне масло - 4,8 млн доларів та кисломолочну продукцію на суму понад 5 млн доларів, - резюмувала Трофімцева.

Нагадаємо, як повідомив президент України петро Порошенко у ході виступу на 15 зустрічі Ялтинської європейської стратегії, частка Європейського союзу в експорті українських товарів наближається до показника в 50%.