ua en ru

Україна встановила дипломатичні відносини із Гаїті

Україна встановила дипломатичні відносини із Гаїті, Відповідне комюніке підписали 23 вересня 2010 р. в рамках загальнополітичних дебатів 65-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку (США) міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко та міністр закордонних справ Гаїті Марі-Мішель Рей, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС) України.
"Формалізація взаємин сприятиме розвитку двосторонніх стосунків і співробітництва між двома країнами, а також слугуватиме покращенню захисту інтересів наших громадян на території цієї держави", - йдеться у повідомленні.
Варто зазначити, що Україною нещодавно було зроблено добровільний внесок до Центрального фонду ООН з реагування на надзвичайні ситуації у сумі більше ніж 500 тис. дол. на цілі подолання наслідків стихійного лиха на Гаїті, яка до цього часу перебуває у стані відновлення внаслідок нищівного землетрусу 12 січня 2010 р.
Українською стороною також розглядається запит Секретаріату ООН щодо участі спеціального поліцейського підрозділу МВС України в Місії ООН зі стабілізації на Гаїті (МООНСГ).