ua en ru

Україна посилила митний контроль за ввезенням низки харчових продуктів з РФ

Державна фіскальна служба України доручила митницям посилити контроль за ввезенням в Україну низки російських товарів.

Державна фіскальна служба України доручила митницям посилити контроль за ввезенням в Україну низки російських товарів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Одеської обласної організації ВО "Свобода".

Повідомляється, що перед цим нардеп від "Свободи" Павло Кириленко звернувся із відповідним запитом до Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів, яка провела перевірку та встановила невідповідність вимогам чинного законодавства продукції російських виробників ТОВ "Лакталіс-Істра", ТОВ "Вічунай-Русь", ВАТ "Красний Октябрь", ВАТ "Кондитерський концерн "Бабаєвський", ВАТ "Рот-фронт", ТОВ "Юнілевер Русь" та інших.

За інформацією Держспоживінспекції, товари вказаних виробників вже знято з реалізації.

Водночас митний контроль за їх ввезенням посилений зважаючи на існування можливості потрапляння цих товарів на митну територію України та розповсюдження їх через торговельні мережі, а також реалізацію вже поставлених партій товару всередині країни.

Нагадаємо, у квітні 2014 р. Держспоживінспекція України вже вилучала з продажу ряд російських продуктів харчування, в тому числі цукерки "Червоний Жовтень".