ua en ru

Держспоживінспекція України постановила вилучити з продажу ряд російських продуктів харчування, в тому числі цукерки "Червоний Жовтень"

Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів постановила вилучити з продажу ряд російських продуктів харчування у зв'язку з невідповідністю вимогам українського законодавства.

Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів постановила вилучити з продажу ряд російських продуктів харчування у зв'язку з невідповідністю вимогам українського законодавства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держспоживінспекції .

"На сьогоднішній день Держспоживінспекцією України вживаються відповідні заходи щодо вилучення зазначеної та іншої російської продукції, що розповсюджується з порушеннями, в гіпермаркетах і основних торгових мережах", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що заходи з перевірки російської продукції проводилися внаслідок звернення нардепа від ВО "Свобода" Олега Тягнибока щодо невідповідності більшості російських товарів вимогам чинного законодавства України .

"За результатами проведеної роботи встановлено реалізацію російських товарів в торгових мережах України, що реалізовувались всупереч вимогам статті 38 закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів", статтями 15, 19 закону України "Про захист прав споживачів" та положенням Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів, затвердженого наказом Держспоживстандарту України № 487 від 28 жовтня 2010 р.

Йдеться про продукти виробника ВАТ "Червоний Жовтень" (Москва): молочний шоколад "Червоний Жовтень", цукерки "Червоний Жовтень" , цукерки "Ведмедик клишоногий" медовий грильяж, цукерки "Ведмедик клишоногий". Виробника ВАТ "Кондитерський концерн Бабаєвський" (Москва): шоколад "Натхнення" гіркий, шоколад "Бабаєвський" з фундуком. Виробника ВАТ "Рот фронт" (Москва): цукерки "Батончики" РОТ ФРОНТ", цукерки Bon-Bon м'яка карамель, нуга і горіхи. Виробника ЗАТ"Фабрика " Російський шоколад" (Москва): шоколад "Елітний гіркий пористий". Виробника ТОВ "Лакталіс Істра" (Росія, Московська область): сир плавлений з шинкою в кусень "Президент", 150г, 8 скибок , сир плавлений "Президент "Моцарелла" в кусень, 150г , 8 скибок, сир плавлений "Вершковий" в скибах "Президент", 150г, 8 скибок, сир плавлений "Легкий Вершковий " в скибах "Президент", 150г , 8 скибок, сир плавлений "Мааздам" в скибах "Президент", 150г , 8 скибок, сир плавлений "Вершковий" " Президент", 50г. Виробника ТОВ "Вічунай -Русь", Росія, Калінінградська область: оселедець філе - шматочки "Традиційний" в 150г масла. Виробника ТОВ "Роскон" (Росія, Калінінградська область): скумбрія атлантична в томатному соусі, сардина атлантична натуральна з додаванням.