ua en ru

Україна зміцнить статус партнера НАТО, - Порошенко

Україна зміцнить статус партнера НАТО, - Порошенко Фото: Петро Порошенко розповів про плани щодо Альянсу

Зближення України з Альянсом - "у тому числі наша дорожня карта"

Президент Петро Порошенко заявив, що в майбутньому Україна зміцнить свій статус партнера НАТО. Про це він сказав на спільній прес-конференції з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом за підсумками засідання комісії Україна-НАТО.

За словами українського президента, на комісії була дивовижна атмосфера солідарності з Україною.

"У нас був щирий і дружній діалог. Україна відіграє особливу символічну роль на цьому саміті. Сьогодні річниця нашого партнерства з НАТО (19 років тому підписали угоду). Ми домовилися, що в майбутньому Україна зміцнить свій статус партнера НАТО", - повідомив Порошенко.


Він заявив, що зближення України з Альянсом - "у тому числі наша дорожня карта".

"Ми отримали дуже сильний меседж від країн Альянсу, що вони ніколи не визнають анексію Криму і виступатимуть проти російської агресії", - зазначив президент.

За його словами, також було обговорено, як реагувати на агресію Росії.

"У нас є спільне розуміння, що Росія відповідальна за військові втручання в суверенітет України. Я хочу сказати, що російська агресія почалася з окупації Криму і повинна закінчиться поверненням Криму", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, на думку Столтенберга, пакет домовленостей між НАТО і Україною, який включає програму реформування ЗСУ, дозволить країні в майбутньому підняти питання членства в Альянсі.