ua en ru

Україна і Туреччина переходять до практичної реалізації проекту військово-транспортного літака

Україна і Туреччина переходять до практичної реалізації проекту військово-транспортного літака Фото: проект літака Ан-188 (facebook.com antonov.company)

Україна і Туреччина реалізують спільний проект зі створення літака Ан-188

Україна і Туреччина переходять до практичної реалізації раніше узгодженого спільного проекту по створенню військово-транспортного літака Ан-188. Це рішення було прийнято під час міжнародного аерокосмічного салону Eurasia-2018, повідомляє сайт "Укроборонпрому".

Зокрема, згідно з повідомленням компанії, проект військово-транспортного літака передбачає перехід на європейські стандарти для всіх комплектуючих, впровадження сучасних і надійних технічних рішень, а також повну відповідність стандартам НАТО, як в частині обладнання, так і в питанні тактики застосування літака.

Даний проект дозволить створити перспективний військово-транспортний турбореактивний літак вантажопідйомністю до 50 тонн.

Згідно заявленим характеристикам, він зможе перевозити військову техніку усіх видів, військове та будівельне обладнання, вертольоти, до 300 солдатів, а також гуманітарні вантажі, палети та контейнери.

Крім цього, Ан-188 буде мати можливість базуватися на різних аеродромах, в тому числі - на грунтових, і сідати на короткі смуги, довжиною всього 600-800 метрів, що значно розширює кількість аеродромів, на яких він може застосовуватися.

Також, проект передбачає використання сучасних турбореактивних двигунів, які забезпечують значну дальність польоту.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, чистий приплив прямих іноземних інвестицій у березні становив 105 млн доларів і переважно був спрямований в реальний сектор.