ua en ru

Україна та Туреччина співпрацюватимуть у сфері протидії тероризму та екстремізму

Україна та Туреччина співпрацюватимуть у сфері протидії тероризму та екстремізму Фото: Арсен Аваков и на Володимир Гройсман (mvs.gov.ua)

За словами Авакова, дуже важливою є підтримка Туреччини на шляху розбудови безпечного середовища в Україні

Україна та Туреччина співпрацюватимуть у сфері протидії тероризму та екстремізму. Відповідна співпраця обговорювалася сьогодні, 12 квітня 2018 року, у ході зустрічі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з главою МВС Туреччини Сулейманом Сойлу, повідомляє прес-служба МВС.

За словами Авакова, дуже важливою є підтримка Туреччини на шляху розбудови безпечного середовища в Україні.

"Україна проходить через нелегкі часи, коли у нас є зовнішній ворог та терористичні загрози всередині країни. У Туреччини є великий досвід в організації роботи поліцейських підрозділів та внутрішніх військ, протидії тероризму та екстремізму. Цей досвід необхідно впровадити у діяльності Нацполіції та Національної гвардії", - повідомив Аваков.

У свою чергу, Сойлу заявив, що Туреччина готова співпрацювати з Україною у сфері внутрішньої безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ході зустрічі Гройсман запропонував Сойлу розглянути питання створення українсько-турецько-катарської робочої групи з питань транспортування скрапленого газу через Босфор в Україну.