ua en ru

Гройсман запропонував Туреччині транспортувати скраплений газ через Босфор в Україну

Гройсман запропонував Туреччині транспортувати скраплений газ через Босфор в Україну Фото: зустріч Володимира Гройсмана із Сулейманом Сойлу (kmu.gov.ua)

Туреччина підтвердила готовність до продовження співпраці з Україною

Прем'єр міністр України Володимир Гройсман запропонував міністру внутрішніх справ Турецької Республіки Сулейману Сойлу розглянути питання створення українсько-турецько-катарської робочої групи з питань транспортування скрапленого газу через Босфор в Україну. Про це йшлося під час зустрічі сторін у четвер, 12 квітня, повідомили у прес-службі Кабміну.

"Глава уряду запропонував турецькій стороні розглянути питання щодо створення українсько-турецько-катарської робочої групи з питань транспортування скрапленого газу через Босфор в Україну", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Також Гройсман висунув пропозицію активізувати практичну фазу реалізації проекту створення спільного підприємства між компаніями "Антонов" і "ТАІ".

Прем'єр також зазначив, що в 2017 році товарообіг між Україною та Туреччиною зріс на 20,1 % і досяг 3,78 млрд доларів з позитивним сальдо в 1,26 млрд доларів.

У свою чергу Сулейман Сойлу зазначив, що відносини Туреччини з Україною базувалися і базуються на партнерстві та солідарності.

"Ми маємо продовжувати нашу співпрацю", - сказав глава МВС Туреччини.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що Україна не погодиться на пропозицію російського "Газпрому" про транзит 10-15 млрд кубометрів газу в рік через українську газотранспортну систему (ГТС). Такі пропозиції невигідні Україні.